Bondomelett

Den här varianten av bondomelett serverar landslagskocken Mats Broström till fotbollsspelarna i landslaget.

Ingredienser (4 portion)

Omelettsmet
8 ägg
3 msk vatten
salt
svartpeppar
1 msk smör
Fyllning
50 g champinjoner
1 rödlök
5 kokta potatisar
2 tomater
½ fänkålsstånd
½ gul paprika
1 salladslök
timjan till garnering

Tillagning

Blanda omelettsmeten. Vispa samman ägg, vatten, salt och peppar.

Ansa och skiva champinjonerna. Skala och skiva löken.

Skär de kokta potatisarna i skivor. Skölj och skiva tomaterna.

Skölj och skiva fänkålen. Skölj och kärna ur paprikan och skär i skivor. Skär salladslöken på tvären.

Stek svampen och grönsakerna i smör tills de blir gyllenbruna. Sänk värmen något och häll omelettsmeten i pannan.

Rör försiktigt tills omeletten stelat. Salta och peppra. Garnera med färsk timjan.

Fler liknande recept