
Den här varianten av bondomelett serverar landslagskocken Mats Broström till fotbollsspelarna i landslaget.
Den här varianten av bondomelett serverar landslagskocken Mats Broström till fotbollsspelarna i landslaget.
Omelettsmet
8 ägg
3 msk vatten
salt
svartpeppar
1 msk smör
Fyllning
50 g champinjoner
1 rödlök
5 kokta potatisar
2 tomater
½ fänkålsstånd
½ gul paprika
1 salladslök
timjan till garnering
Blanda omelettsmeten. Vispa samman ägg, vatten, salt och peppar.
Ansa och skiva champinjonerna. Skala och skiva löken.
Skär de kokta potatisarna i skivor. Skölj och skiva tomaterna.
Skölj och skiva fänkålen. Skölj och kärna ur paprikan och skär i skivor. Skär salladslöken på tvären.
Stek svampen och grönsakerna i smör tills de blir gyllenbruna. Sänk värmen något och häll omelettsmeten i pannan.
Rör försiktigt tills omeletten stelat. Salta och peppra. Garnera med färsk timjan.