Bondomelett med skinka

Bondomelett är ett perfekt sätt att laga till en matig och god lunch på gårdagens rester. I detta recept slutgräddas bondomeletten i ugnen men det går bra att använda spisen också. Vill man grädda i ugnen rekommenderas en bra gjutjärnspanna.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

Omelettsmet
8 ägg
1 dl mjölk
salt
svartpeppar
1 msk smör
Fyllning
200 g rökt skinka
1 rödlök
3 kokta potatisar
12 cocktailtomater
3 msk riven lagrad ost

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda omelettsmeten genom att vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.

Skala och skiva löken grovt.

Koka potatisen och skär dem sedan i skivor. Skölj och dela tomaterna. Skär skinkan i strimlor.

Stek löken, skinkan och tomaterna hastigt i lite olivolja.

Sänk värmen något och häll i omelettsmeten i pannan.

Rör försiktigt tills omeletten stelnat något. Lägg på den rivna osten. Ställ in stekpannan i ugnen i 5 minuter (undvik stekpannor med plastdetaljer).

Fler liknande recept