Bolognese i ugn

En enkel pastagratäng i ugn. Man kan variera med olika typer av färs eller kött i mindre bitar.

Ingredienser (4 portion)

400 g nötfärs, fläskfärs, lammfärs eller kycklingfärs
3 vitlöksklyftor
1 msk honung
2 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
1 burk tomatsås med vitlök och örter
350 g fusilli eller penne rigate
1 burk crème fraîche
25 g riven parmesan
tryffelolja

Tillagning

Sätt ugnen på 250 grader och grill.

Bryn färsen i en stekpanna.

Tillsätt vitlök, honung och örter, och koka i någon minut.

Häll över tomatsåsen, tillsätt kryddor, och låt sjuda.

Koka pasta enligt förpackningen instruktioner.

Blanda crème fraiche och parmesan.

Bred ut hälften av färsen i en smord ugnssäker form.

Blanda resten med pastan och häll detta ovanpå.

Klicka ut crème fraichen och eventuellt lite tryffelolja.

Grilla i ugnen tills gyllene.

Servera med sallad och vitlöksbröd.

Fler liknande recept