En enkel pastagratäng i ugn. Man kan variera med olika typer av färs eller kött i mindre bitar.
Bolognese i ugn
Ingredienser (4 portion)
400 g nötfärs, fläskfärs, lammfärs eller kycklingfärs
3 vitlöksklyftor
1 msk honung
2 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
1 burk tomatsås med vitlök och örter
350 g fusilli eller penne rigate
1 burk crème fraîche
25 g riven parmesan
tryffelolja
Tillagning
Sätt ugnen på 250 grader och grill.
Bryn färsen i en stekpanna.
Tillsätt vitlök, honung och örter, och koka i någon minut.
Häll över tomatsåsen, tillsätt kryddor, och låt sjuda.
Koka pasta enligt förpackningen instruktioner.
Blanda crème fraiche och parmesan.
Bred ut hälften av färsen i en smord ugnssäker form.
Blanda resten med pastan och häll detta ovanpå.
Klicka ut crème fraichen och eventuellt lite tryffelolja.
Grilla i ugnen tills gyllene.
Servera med sallad och vitlöksbröd.