Enkelt, snabblagat kött med den typiska smakbrytningen mellan chili, ingefära och citrongräs. Här kompletterad med sesamfrön – krispigt, kryddigt och gott!
Biff med citrongräs, chili och sesam
Ingredienser (4 portion)
800 g biffkött, skuret i tunnast möjliga skivor (skiva gärna köttet halvfryst)
2-3 stjälkar citrongräs, finhackade
1-2 färska röda chilifrukter, finstrimlade
5-6 vitlöksklyftor, hackade
3-4 msk oskalade sesamfrön
3-4 msk råsocker eller honung
2 msk olja
½ - 1 msk fisksås
Tillagning
Hetta upp oljan i en het traktörpanna eller wok.
Tillsätt citrongräs, chili och vitlök, låt fräsa ett par minuter.
Lägg i köttet och låt det steka bara precis så länge att det får färg.
Tillsätt sesamfrön, fräs någon minut och avsluta med att hälla i sockret. När det har smält är rätten färdig att servera.
Tillsätt några droppar fisksås för sältans skull.