Bechamelsås

En enkel och mycket användbar vit sås. Bechamelsås används bland annat i lasagne, canneloni och vår svenska lutfisk.

Ingredienser (1 portion)

100 gram smör
1 dl mjöl
1 liter mjölk
salt
vitpeppar
ev. lite riven muskotnöt

Tillagning

Fräs mjölet i smöret tills det är ljusbrunt

Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning.

Låt koka under omrörning i c:a 5 minuter.

Smaksätt med salt, vitpeppar och eventuellt lite muskotnöt.

You May Also Like

1.Jackie

Mycket bra och enkelt recept på såsen som används till mycket. Lägg ner hackad selleri så får ni en mycket god sellerisås som passar bra till t.ex kokt potatis och stekt köttfärs med kryddor. Fint!
2.LM

Knappast ! Ingredienser (1 portion) 100 gram smör 1 dl mjöl 1 LITER mjölk Blir nå´t annat och EN portion ??
3.LM

Rätt konstigt kodad hemsida. Försöker igen: Blir något helt annat och EN portion


* = Obligatoriskt fält