Bacon i micro

Det går snabbt och enkelt att steka bacon i mikrovågsugnen.

Ingredienser (4 portion)

1 paket bacon

Tillagning

Lägg hushållspapper i en djup tallrik.

Lägg bacon skivorna på hushållspappret.

Lägg ett lager hushållspapper över baconet.

Tillaga i mikrovågsugnen på högsta effekt. 1 minut ger mjuk bacon, 2 minuter medium och 3 minuter knaperstekt.

You May Also Like

1.Felix

VILKET OTROLIGT dåligt sätt att tillaga bacon på! Det började brinna i min micro. Akta er för detta!! MVH Felix
2.Manne

Fungerar utmärkt!
3.Johan

Svårt att få det bättre än så här! Lyckas man elda micron så undrar jag hur man gjort? Sååååå enkelt!!
4.Kalle

Ha rejält med hushållspapper under baconen, så att fettet kan sugas upp, annars blir det lätt väldigt geggigt.
5.Johanna

Funkar lika bra utan papper. Smidigt när man har ont om tid och lägenheten luktar inte riktigt lika mycket som när man steker.
6.Lena

Fungerade utmärkt, skönt att slippa allt stekflott
7.Baconbosse

Väldigt gott och en jämn stekyta jmf med hur det kan bli i stekpannan men dom fastnade lite i pappret... Ngt tips hur man undviker detta? Kan bakpapper funka bättre kanske?
8.Frida

Bra tanke, men hur man kan kalla det där knaperstekt förstår jag inte? Ser knappt ätbart ut just nu och då körde jag de ändå i 4 minuter..
9.Gunnar

Skitsnack.. Kanterna blev uttorkade och glödheta, medans resten blev kokt.. Plus att pappret fastnade.
10.ROSITA

NU VET JAG INTE VAD JAG SKA TRO.. HADE TÄNKT TESTA DETTA..SKA JAG? ÄRLIGHET VARAR LÄNGST(=
11.Per

Fungerade helt ok. Jag fick köra i 7min med min lilla micro. Jag hade viljat Ha det lite mer krispigt men jag orkade inte köra mer
12.Wigge

Perfekt! 2.5 min i vår mellan micro två lager papper i botten o två ovanpå. Fastnade nästan i pappret.
13.Anna

Funkar bra. Jag hade hushållspapper både över och under och körde på 2 minuter och fick mediumstekt bacon.
14.Mikael

Körde 4 minuter, långt ifrån nåt knaperstekt, såg nästan rått ut. Pillade bort det fastnande pappret från baconet och körde ytterligare 2 minuter utan papper, därefter var det hyfsat ok. M.A.O tycker ag att det blev väldigt kladdigt.
15.Mac

Tiden varierar från micro till micro. Använd billigt skit papper så fastnar det inte i baconet. Funkar 100% varje gång och så är det inga problem att köra 2 min för att sedan kika o sen köra på lite till.. Tänk på att baconet inte är knaprigt innan det kallnat lite. Det är lätt att köra det för hårt om man inte har koll..
16.hevosenliha

Detta måste vara det bästa som hänt mänskligheten sedan skivat bröd! Funkar det inte så har du nog bara dåligt bacon...
17.Anna

Funkar perfekt! Tre minuter i mikron gav knaperstekt bacon. Fastnade inte i papperet.
18.Tina

En otroligt tidsparande tips och gott blev det också :)
19.Pontus

Bästa någonsin! Ska lägga på mina fina högrevsburgare. Väl mött!
20.Rasmus

Att använda café filter är oxå en möjlighet om man vill slipa att det börjar brinna
21.Angelica

Vet inte vad ni som säger att de blev äckligt, eller att micron Braån (hahah förlåt med de va kul) har gjort för fel, för de blev kanon!
22.Johannanananana

Enklaste & faktiskt bästa "receptet" för att få knaperstekt. Perfekt, slipper all os som blir av att man steker i stekpanna. Ett lager papper under, ett ovanpå, 3 minuter och så lite svalning på det och voilà - perfekt!
23.walsertano

funka bra jette gåt tak för tipset nu jak ska äta myket bakon :)
24.lars

min micro sprängdes. tack :)
25.Mathilda

Sååååå jäkla bra och enkelt!!! Körde 4,5 min på full effekt, perfekt knaperstekt och fastnade inte alls i pappret! Inget kladd osv. Underbart
26.Jakob

Klokkerent som man siger på svensk;) Samsung, 800W, 4 minutter (Y)
27.Morgan

Fungerar hur bra som helst!
28.Stefan

Hele kåken brann ner !!
29.Peter

Funkade perfekt. MEN....olika mikrovågsugnar har olika maxeffekter...så man får naturligtvis räkna med det. Använde även ett tjockare hushållspapper. Hade två papper i botten och ett på toppen. Blev knaperstekt efter 2,5 min. Man börjar ju förstås fundera lite när man läser om folk som eldar upp mikron, huset osv.... Visserligen finns det ju folk till det mesta, men kan ju va som så att vissa människor helt enkelt ska låta bli vissa saker. ;)
30.carl

funkar varje gång, snåla inte på hushållspappret.. ;)
31.tjock-steffe

Nae... baconen fastnar i pappret... jäkla pillande sen... ingen höjdare... :(
32.tjock-steffe

ni kanske måste ange exakt vilket varumärke ni provar, både på pappret o baconen, för att det ska funka.
33.Fredrik

Helt värdelöst
34.Matz

Fungerar rätt bra, framför allt går det snabbt och man slipper stekos. Kör med en liten kökshandduk istället för hushållspapper, så fastnar det inte. En fungerande kombo är också att köra ett par minuter i mikron och sedan ner i stekpannan lika länge, då får man ett trevligare utseende på baconen, slipper problemet att de fastnar i varandra och samtidigt blir det fettsnålt.
35.Nikke46

Har testat med hushållspapper (fastnar i baconet) Har testat utan hushållspapper (fungerar perfekt) Glöm hushållspappret men lägg microvågslocket över så har ni er goda bacon. Enkelt och inget slöseri och kladd med papper.
36.Molly

Fungerar helt perfekt i min gamla micro. Bara sååå bra. Flottet spar jag, till att steka annat i :)
37.Arg Läsare

VAFAAAAN ÄR DET BRA ELLER INTE BESTÄM ER FÖRIHELVETE
38.Oscar

Jag har inte ens testat men jag känner med Arg läsare
39.Ullis

Behöver man dela skivorna? Då tar det ju 4 omgångar minst:-)
40.Martin

Hur jävla lat kan man bli att man inte ens orkar steka bacon, och hur i helvete kan man en komma på iden att tillaga bacon i micron. Ni människor bör undvika köket helt och hållet och låta dem som kan och gillar laga mat få vara där.
41.stefan

Funkar utmärkt. Jag gör fisk i mikron också. 7-10 minuter för kokt torsk, beroende på mikro.
42.mange

Det verkar som om de som har misslyckat inte har tagit isär baconet och lagt ut skivorna en och en.. Ibland måste man vara övertydlig.
43.Rikard

Bacon blev knaprigt och fint, men kladdigt att packa upp baconskivorna ur pappret så efter ett paket bacon hade man hela bänken full och ända upp till armhålorna i flott. Men det värsta av allt va hur smaklöst det blev. Perfekt sätt att tillaga bacon om man inte tycker om bacon.
44.Saara

Funkade perfekt 😀 körde 2 min, kollade, 2 min till, kollade igen, och avslutade 2 min till = 6 min och det blev perfekt. Hade dubbla tjocka hushållspapper under och på, fastnade lite men var lätt och ta loss, inget papper kvar på baconet.
45.stefan

Ärligt :) Ni som inte lyckas med detta, klarar ni av att steka någonting i en stekpanna? Eller göra mat överhuvudtaget? Måste vara ett av dom enklaste recepten någonsin som fungerar utmärkt, om man inte har en dålig micro.
46.Stefan

Martin. Hoppas du har provat innan du kommenterar. Allt är värt att prova en gång. Och har du inte provat är din kommentar inte värt någonting pga att du inte vet:)
47.Tomas

Självklart måste man lägga skivorna individuellt och inte i en stor klump. Borde inte behöva sägas. Jag körde fyra skivor åt gången i 3 min och det blev helt perfekt. Fattar inte vad dom som skriver att det inte funkar har hållt på med. Det blir inget kladd alls, allt är kvar i pappret, bara att slänga i komposten. Bättre det än att spola ner i avloppet.
48.Ullis

Funkar kanon med ett halvt pkt och gärna på kaffefilter. Tänk på att ju större mängd desto längre tid i micro. Ska testa med en bit rökt fläsk i tunna skivor oxå, godare än bacon i paket. Ett tips när man skivar är att först lägga det i frysen en halvtimme!
49.Eva Strömberg Carlsson

För att få mina bacon knapriga så var jag tvungen att ta dem en sväng i stekpannan också. Men helt klart ett alternativ för alla studenter som kanske bor i ett rum nånstans och inte har tillgång till en riktigt spis. Men jag själv fortsätter nog att steka mina på spisen.
50.Noomi

Superoppitoppipangifenomenalistiskt!
51.Ray

Kitchen paper under and over. Max effect, 2.5 minutes - marvelous. My micro didn’t start burning, neither was the bacon soggy or hard as bricks. I suggest moaners and groaners either buy a new micro or good bacon !
52.Erika Sahlin

Det blev nog bra bacon, men det hann jag aldrig testa, för micron började brinna, så hela köket brann -- sedan brann det lite i resten av huset, men när bilen började brinna så exploderade drivmedelstanken. Nu brann det i båda grannarnas hus också.... Man ska nog ha brandkåren på plats, för totalt tre hus och fem bilar BRANN UPP! Katten klarade sig.
53.Bacon1

Testade att lägga baconskivorna på en uppochnervänd djup tallrik (som jag ställte på en flat tallrik för att samla upp fettet). Dock rann fettet av och baconet blev lite för torrt.
54.Kockan

Den här tråden är helt underbar! 😄 Tack för instruktioner och god underhållning! 💙
55.Kockan

Den här tråden är helt underbar! Tack för instruktioner och god underhållning!
56.Robs

Näää fyfan va de blir dåligt. Kokt bacon 🤮🤢
57.Alexander§

Haha! Det här var den mest underhållande tråd jag har läst på mycket länge! Klart att det funkar! Håller nog med dem som anser att kaffefilter är och liknande är bättre. Sedan tillagar man väl baconen på det här viset för att de ska bli fettsnåla och energismart. För er som anser att baconen blir smaklösa, beror det ju på att fett är smakbärare.
58.Pia Holm

Bästa sättet - i princip luktfritt och blir grymt bra knaperstekta baconbitar ;D


* = Obligatoriskt fält