Har man lyckan att få mer äpplen än man kan äta upp så är det att rekommendera att göra äppelmos. Äppelmos är allra godast på frukostgröten.
Detta är en liten sats, har man mycket äpplen kan den lätt dubbleras.
Har man lyckan att få mer äpplen än man kan äta upp så är det att rekommendera att göra äppelmos. Äppelmos är allra godast på frukostgröten.
Detta är en liten sats, har man mycket äpplen kan den lätt dubbleras.
1 kg svenska äpplen
200 g strösocker
1 dl vatten
½ tsk citronsyra
ev. natriumbensoat
Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i mindre bitar och lägg i en kastrull.
Rör ut citronsyran i vattnet och slå över frukten.
Tillsätt socker och koka upp. Låt moset koka samman tills det är slätt.
Tag av från värmen och rör i ett kryddmått natriumbensoat om de ska förvaras i glasburkar.
Slå på väl rengjorda burkar eller låt svalna och packa i plastpåsar för förvaring i frys (då behövs inget konserveringsmedel).