Enkel smulpaj

Passa på att göra smulpaj när trädgårdsbären och skogsbären är mogna. Vinbär, hallon, björnbär, jordgubbar och blåbär är alla utmärkta i smulpaj. Blanda som du vill i just din smulpaj.

Grillad smulpaj med sommarbär

Portionspajer att ta med på picknick – jag kom på ett fantastiskt sätt att göra det på: Man river aluminiumfoll små fyrkanter, pressar ner dem i små skålar med fiat botten och fyller dem med godsaker. Smulpaj är den godaste efterrätten att äta i det gröna, om du frågar mig….

LCHF-smulpaj med rabarber

God smulpaj med rabarber med lågt kolhydratinnehåll. Man bör dok undvika även sukrin om man vet med sig att man har ett svårkontrollerat sockerbehov.

Krispig smulpaj med blåbär

Om det blir spontanfest är det kladdkaka eller smulpaj som gäller. Det här receptet på smulpaj är fyllt med supernyttiga blåbär och krispiga digestivekex.

Enkel plommonpaj

En god smulpaj med plommon och syltad ingefära. Syltad ingefära gör man antingen själv eller köper på burk.

Smulpaj med krusbär

Krusbär är förvisso goda att äta som de är, men att gör man den här enkla smulpajen så blir det lite mer festligt.

Smulpaj med rabarber

Enkel smulpaj med rabarber som passar att gör i maj-juni när rabarbern är fin. Det som Ekströms ägnar sig åt, när de saluför en färdig smulpaj, är trams. De borde skämmas, be om ursäkt och lägga ner. Köp den inte! En smulpaj behöver inte bli enklare än vad den är!