Tagliatelle con cozze

God syditaliensk musselpastarätt. Snyggast blir den om man hittar svart tagliatelle, men vanlig tagliatelle blir precis lika gott.

Skaldjursfond

Att göra egen fond kommer nog aldrig att slå igenom hos den breda massan, men den som försöker sig på…

Hummersoppa

Den här mustigt goda hummersoppan är skapad av fotbollslandslagets kock Mats Broström. Soppan var Fredrik Ljungbergs favorit när han spelade…

Strozzapreti med köttfärssås

En mycket god pastarätt där det vita vinet och lagerbladen lyfter köttfärsragun till höga höjder. Hittar man inte strozzapreti går…

Linfrörutor

Goda linfröbröd som passar både att servera nybakta och att att frysa in. Att baka sina frukostbullar i en långpanna…

Moules à la marinière

Få har invändningar mot sjömanshustruns sätt att tillaga musslor. Faktum är att det har blivit grundreceptet till hur blåmusslor tillagas….

Limebål

En bål som släcker törsten och friskar upp. Passar bra som fördrink innan maten.

Halstrad torsk i kryddig vinlag med potatiskräm

Det här är fin mat till första cykelutflykten. Lägg fisken, krämen, oliverna och salladen i olika skålar och packa mer…

Sommarbål

En härligt läskande bål för heta sommardagar eller varma sommarnätter. Vinet som blandas i får gärna tillhöra kategorin friska och…

Enkla kokta musslor

Ett mycket enkelt recept på musslor. Musslor funkar både som lunch med lite bröd och som tapas.

Spaghetti all’Amatriciana

En av de mest kända pastarätterna i Italien men inte så populär i Sverige ännu. Enligt legenden introducerades rätten i…

Vitvinssås

Vitvinssås är det perfekta tillbehöret till färsk och vällagad fisk. Vill man minska ner på fetthalten går det utmärkt att…