Kålpudding à la LCHF

God vardagsrätt med väldigt lite kolhydrater.

LCHF-köttfärssås med stekt vitkål

En perfekt vardagsrätt (snabblagad, billig och god) om man håller på med LCHF.

Enkel kyckling Pad Thai

Thaimat-klassiker här i förenklad och lätt försvenskad variant.

Kåldolmar

Kåldolmar är en av hörnstenarna i svensk husmanskost. Lite mer jobb att göra än kålpudding, men lite snyggare också. Gör det på hösten när vitkålen är som finast.

Laxburgare, guacamole och hemgjord coleslaw

Hemgjord burgare av laxkött är saftigt och gott. Guacamole och coleslaw passar bra till och ger bra mättnadskänsla. Välj gärna ett grovt bröd till.

Okonomiyaki

En japansk pannkaksomelett med massor av underbart nyttiga grönsaker. Sin okonomiyaki svänger man lätt ihop på sin teppanyakihäll. Tillhör man den olyckliga skara som inte har en teppanyakihäll så kan man i nödfall anväda en stekpanna,

Hemmagjord surkål

Surkål är slowfood när den är som bäst. Att göra egen surkål är mer än överkurs. Dels tar det 4 månader. Känner man sig det minsta osäker på att man klarar av detta så är det att rekommendera att man går och köper en burk med färdig surkål.

Brunkål

Brunkål är en maträtt som ingår i julbordet i södra Sverige. Huvudingrediensen är vitkål som kokats och stekts. Som smaksättning används ättika, salt och sirap. Rättens får sin bruna färg under den långa tillagningen.

Nasi goreng med kyckling

Indonesiens fantastiska svar på både pytt i panna och paella.

Kålpudding

Kålpudding är svensk husmanskost när den är som allra bäst. Laga den på hösten när kålen är riktigt fräsch och mjäll. Kålpudding är en lite enklare variant till kåldolmar men minst lika god. Servera med gräddsås, kokt potatis och rårörda lingon.

Pizzasallad med paprika

Pizzasallad med extra smak från inlagda paprikor. Man kan även piffa upp trista rätter som exempelvis blodpudding genom att servera denna pizzasallad till.

Kinesiska vårrullar

Vårrullar har ätits i över 5000 år i Kina och främst då på våren, som namnet antyder. I Kina äter man helst vårrullen färsk och inte friterad, som brukar vara fallet på kinarestauranger utanför Kina.