Fikonchutney

God fikonchutney som passar bra med knäckebröd och en starkare hårdost, som till exempel Västerbottensost.

Flädervin

Fläderblomsvin är sommaren på flaska och en utmärkt söt sommardrink. Tar två månader att bli färdigt och går bra att…

Fylld fläskfilé med sherrysås

Fläskfilé blir saftig och god om man fyller den med godsaker och lindar in den i lufttorkad skinka.

Coq au vin

Det finns många rätter som tävlar om titeln fransk nationalrätt och coq au vin (tupp i vin) skulle helt klart…

Enkel rödvinssås

En användbar sås som passar extra bra till kraftiga stekar. Denna enkla rödvinssås går snabbt att laga till.

Drömskinka

Ett gott och enkelt sätt att laga till resterna av sin julskinka.

Ostfondue

En Schweizisk klassiker som var mäkta populär även på våra breddgrader på 70-talet. Och nu, något oväntat, är ostfonduen trendig…

Rödvinsmarinerad biff

Rödvin och biff är en bra kombination, inte bara när man äter utan även när man marinerar. Servera biffen med…

Rödvinssås

En äkta rödvinssås förhöjder smaken på köttet. Denna rödvinssås passar till både fågel och kött.

Äkta maskrosvin

Det finns många ätliga ogräs. Av maskrosen vackra blommor kan man till exempel göra maskrosvin. Sedan 1994 är det lagligt…

Vitvinssås

Vitvinssås är det perfekta tillbehöret till färsk och vällagad fisk. Vill man minska ner på fetthalten går det utmärkt att…

Saltimbocca

Snabblagad italiensk husmanskost behöver inte vara liktydigt med pizza eller pasta. Saltimbocca betyder “hoppa in i munnen” och det är…