En liten bit ner på en smal tvärgata från Hang Gai står en ung pojke och strimlar halvfryst, rått biffkött…
Stora rosaröda räkor, oftast tillagade med skalen på, finns i många olika varianter på Hanois restaurangmenyer. Från det enklaste enkla…
Ett legendariskt fiskrecept från Hanoi-restaurangen Cha Ca La Vong på Cha Ca-gatan i Hanois äldsta kvarter och från en familj…
Goi bo – biffsallad med lök och koriander – är en vietnamesisk rätt som ska serveras ljummen. Perfekt smalmat för…
Enkelt, snabblagat kött med den typiska smakbrytningen mellan chili, ingefära och citrongräs. Här kompletterad med sesamfrön – krispigt, kryddigt och…
Goi cuon – färska vårrullar – är lika gott som de kejserliga vårrullarna, fast på ett alldeles annorlunda vis. Fräscht,…
Det här är riktig lyxig festmat. Mangosåsen passar utmärkt med det möra ingefärsmarinerade ankköttet. Det är viktigt att man inte…
Stekt ris görs på olika sätt över hela Sydostasien. Man skulle kunna säga att det är Asiens svar på pyttipanna,…