Bun Bo – wokad biff med nudlar

En liten bit ner på en smal tvärgata från Hang Gai står en ung pojke och strimlar halvfryst, rått biffkött…

Tom Chien – räkor i vitlökssås

Stora rosaröda räkor, oftast tillagade med skalen på, finns i många olika varianter på Hanois restaurangmenyer. Från det enklaste enkla…

Cha Ca – fisk med dill, ingefära och gurkmeja

Ett legendariskt fiskrecept från Hanoi-restaurangen Cha Ca La Vong på Cha Ca-gatan i Hanois äldsta kvarter och från en familj…

Biffsallad med lök och koriander

Goi bo – biffsallad med lök och koriander – är en vietnamesisk rätt som ska serveras ljummen. Perfekt smalmat för…

Biff med citrongräs, chili och sesam

Enkelt, snabblagat kött med den typiska smakbrytningen mellan chili, ingefära och citrongräs. Här kompletterad med sesamfrön – krispigt, kryddigt och…

Färska vårrullar

Goi cuon – färska vårrullar – är lika gott som de kejserliga vårrullarna, fast på ett alldeles annorlunda vis. Fräscht,…

Ankbröst med ingefära och mangopuré

Det här är riktig lyxig festmat. Mangosåsen passar utmärkt med det möra ingefärsmarinerade ankköttet. Det är viktigt att man inte…

Stekt ris med räkor

Stekt ris görs på olika sätt över hela Sydostasien. Man skulle kunna säga att det är Asiens svar på pyttipanna,…

Majssoppa med kyckling

Den här soppan hittar man ofta som en av de sex till åtta rätterna som serveras på vietnamesiska bröllopsfester. I…