Frallor

Härliga frasiga frallor av danskt/skånskt snitt. Det finns en utmärkt instruktionsvideo för den som är osäker på hur rundrivning går…

Tårtbotten

En klassiskt recept på tårtbotten som är en bra början på mången god tårta. Tårtbotten kallas anslag på fackspråk.

Surdeg på vete

Surdeg på vete används främst till baguetter, men det kan blandas i de flesta bröd om man vill.

Fougasse

Sydfransk släkting till den italienska foccacchian. Smaksättningen kan varieras lite som man själv vill, men örter och oliver är klassikern.

Skållat dinkelbröd

Gott och lättbakat bröd med mycket protein gjort på urveten dinkel (kallas även spelt) som odlats i Sverige sedan stenåldern….

Arabiskt bröd

Ett snyggt arabiskt bröd som både kan serveras till maten eller fyllas med mat.

Vetekrans

En stor vetekrans pryder sin plats på fikabordet och kan nästan ta över tårtans huvudroll. Har man ork och lust…

Kolache

Tjeckisk småkaka som kan fyllas med det mesta man kan tänka sig. Har även blivit väldigt populär i Texas och…

Havrebullar

Saftiga havrebullar som både är goda och som får en att må gott.

Borglunds limpor

Lättbakade och fiberrika limpor som är lätt att lyckas med.

Äkta engelska scones

Ett enkelt, snabbt och gott recept på scones. Engelska scones äter man traditionellt till afternoon tea, men de går lika…

Hårt tunnbröd

Knaprigt och gott tunnbröd som man kan göra i vanlig ugn. Se dock till att vara två vid utbakning/gräddning så…