Vätskeersättning

Egen vättskeersättning är lätt att göra och ett måste om man är magsjuk. Om man inte har feber ska man…

Brygga te

Att brygga gott te görs bäst med lösviktste och en tekula. Olika tesorter behöver olika varmt vatten: svart te 95…

Limpstrykning

Vill man få fin glans på sin vörtbröd och andra limpor ska man pensla dem med limpstrykning.

Surdeg på råg

Om man blandar i surdeg i sina brödrecept så har det tre fördelar. Först och främst blir brödet godare med…

Fransk baguette

Ett klassiskt franskt matbröd som gjort sitt segertåg över hela världen. Det avlånga brödet har fått sitt namn efter det…

Barley water

Barley water underlättar matsmältningen och är därför idealisk som måltidsdryck. Korn anses ha en stärkande effekt på mjälten och bukspottkörteln….

Kvass

En rysk bröddrink som är relativt nyttig. Kvass har varit en populär dryck i Ryssland i flera århundraden mycket tack…

Ångkokt spenat

Ett fräscht sätt att koka spenat på så att det inte blir så slabbigt och tråkigt. Samma tillagningssätt fungerar utmärkt…

Äggtoddy

Äggtoddy är den försvenskade varianten av den amerikanska eggnog.

Sockerlagsrecept

Sockerlag eller syrup är en vanlig ingrediens i drinkar. Man kan köpa den färdig i välsorterade livsmedelsbutiker, men det är…

Pastis

Pastis är en fransk likör som oftast dricks innan maten utblandad med vatten. Pastis blev populärt efter absinten förbjöds 1915….