Siena, söder om Florens och dess rival sedan medeltiden, är en oemotståndlig stad högt upp på en kulle med utsikt…
Det finns flera rissorter som passar för risotto. Carnaroli är en av de bästa. Den ger en risotto med finstämd…
Havsabborre med tomater och selleri pch en skjuts av vitlök – rätt upp och ner. Sådan naken mat ställer stora…
Ska man utse en nationalrätt för Toscana kommer bönsoppan (Zuppa di fagioli) garanterat till final och är mästerkocken Stefano Catenacci…
Traditionell kötträtt från Toscana med färska örter. Om man låter potatisen steka i samma form som kötter får den en…
En enklare variant på det klassiska italienska brödet från Toscana. Traditionellt bakas focaccia främst i samband med olivskörden november-januari. Har…
God och nyttig kålsoppa från Toscana. Detta är ett storkok, blir det något över är kålsoppa utmärkt som lunchlåda.
Detta italienska bröd finns i många tappningar, och de flesta har tyvärr inget med riktigt focacciabröd att göra. Mattemplet Peck…