Panforte di Siena (medeltida kryddkaka)

Siena, söder om Florens och dess rival sedan medeltiden, är en oemotståndlig stad högt upp på en kulle med utsikt…

Tomatrisotto

Det finns flera rissorter som passar för risotto. Carnaroli är en av de bästa. Den ger en risotto med finstämd…

Biffstek med parmesan, balsamvinäger och rucola

Tagliata di chianina con parmigiano, rucola e balsamico heter denna rätt på italienska.

Spaghetti med tryffel, panchetta och rucola

Spaghetti con rucola, tartufo e pancetta.

Havsabborre som i Livorno

Havsabborre med tomater och selleri pch en skjuts av vitlök – rätt upp och ner. Sådan naken mat ställer stora…

Toskansk bönsoppa

Ska man utse en nationalrätt för Toscana kommer bönsoppan (Zuppa di fagioli) garanterat till final och är mästerkocken Stefano Catenacci…

Ugnsstekt kotlettrad med rostad potatis

Traditionell kötträtt från Toscana med färska örter. Om man låter potatisen steka i samma form som kötter får den en…

Snabb focaccia

En enklare variant på det klassiska italienska brödet från Toscana. Traditionellt bakas focaccia främst i samband med olivskörden november-januari. Har…

Kålsoppa

God och nyttig kålsoppa från Toscana. Detta är ett storkok, blir det något över är kålsoppa utmärkt som lunchlåda.

Salvia fritta

Ett gott italienskt tilltugg till drinken innan maten. Beräkna 2-3 bladpar per gäst.

Focaccia

Detta italienska bröd finns i många tappningar, och de flesta har tyvärr inget med riktigt focacciabröd att göra. Mattemplet Peck…

Tryffelrisotto

Tryffel är en sägenomspunnen delikatess. Perfekt som smaksättare, till exempel i en risotto.