Sallad niçoise

Matiga sallader kan man inte få för många av. Inte när det är sommar och varm i alla fall. En av de mest berömda är Rivierans sallad nummer ett: Sallad Niçoise. Problemet, om man är matnörd i alla fall, är att receptet till Sallad Niçoise varierar kanske mest av alla…

Teppanyaki-brynt het tonfisk

När man väl förberett denna delikata tonfiskrätt så går det snabbt att sno ihop den inför imponerade vänner som garanterat samlats runt och imponerats av teppanyakihällen. Tonfisken måste vara av bästa sushi-kvalitet. Köp sake i Japan.

Pan Bagnat

Förenklat kan man säga att Pan Bagnat är Salade Niçoise som smörgås. Namnet kommer från lokala provensalska dialekt av Niçard, där Pan-banhat betyder våt bröd. Det är ofta felstavat pain bagnat. Pan bagnat och Salade Niçoise (Salade Nissardo), tillsammans med Socca och Ratatouille (La Ratatouia Nissardo på provensalska) är starkt…

Endiveblad med tonfiskröra

Tonfiskröra på ett endiveblad är bra plockmat som går att förbereda.

Tonfiskröra

En god och enkel tonfiskröra.

Halstrad tonfisk

Glöm sunkig tonfisk på burk. Hel bit tonfisk är något helt annat. Bäst tonfisk köper man i asiatiska mataffärer, gärna med japansk inriktning. Halstrad är tänkt som en förrätt men kan även fungera som huvudrätt med kokt ris eller bulgur till.

Grillad tonfisk med varm potatissallad

En snabb och enkel rätt på tonfisk. Tonfisk är lätt att laga till och passar extra bra att grilla. Det är dessutom ett nyttigt kött som är rikt på proteiner och Omega 3-fetter. Kan man få tag i färskpotatis är det godast.

Tonfisksallad

En härlig tonfisksallad av salad niçoise-typ. Enkel, nyttig och mycket god. Servera med baguette och ett gott rosévin.