Almendras Fritas

Denna klassiska tapas är ett perfekt snack som man svänger ihop på några minuter. Mycket nyttigare och godare än de salta nötter man köper i butiken.

Moriska spett

Ännu en rätt som Plura stötte på i Soller. Servera den som en förrätt eller som en tapasrätt bland andra.

Sesambröd

Kanonsätt att fräscha upp en en baguette som blivit över. Har man ingen baguette funkar vilket vitt bröd som helst

Tortilla med heta räkor

Spansk potatisomelett som passar som tapas till ca 8 personer eller som förrätt till 4 personer.

Friterad bläckfisk

En avancerat snacks eller en enkel förrätt. Friterad bläckfisk passar även bra som tapas och heter då calamares a la romana.

Kroketter

Kroketter är självklara på de flesta tapashak.

Gambas al Ajillo

Räkor i vitlök är en härliga på tapasbordet.

Katalansk salsa

Ett tidskrävande recept på salsa som är värd jobbet. Slutresultatet är en god och nyttig salsa som passar till grillat.

Enkla kokta musslor

Ett mycket enkelt recept på musslor. Musslor funkar både som lunch med lite bröd och som tapas.

Aioli

En klassisk tillbehörssås på olivolja, vitlök och ägg. Aioli är mycket gott till fisksoppa och som dippsås. Namnet kommer från provencalska alhòli (vitlök) eller katalanska allioli (vitlök och olja). Servera aiolin till kokt hummer eller skaldjurspanna.