Lövbiffgryta

God och enkel gryta, speciellt om man fått lite stekt lövbiff över. Receptet är tänkt för personer som följer LCHF-dieten. Gör man inte det kan man lägga till potatis eller ris om man vill.

Svampsoppa

Krämig och god champinjonsoppa. Tillreds snabbt och passar alla, inklusive folk som går på LCHF-diet.

Lättlagad kycklinggryta

Har man som familjen Ferry mycket bär i frysen är det jättegott att kunna lägga i svarta vinbär eller blåbär som pricken över i när man serverar en gryta. Har man inte tillgång till egna bär kan man såklart köpa frysta.

Tournedos

En av livets absoluta njutningar är en mör köttbit som stekts till perfektion. Vad som är perfektion varierar såklart beroende på vem man frågar. Dessa har en röd kärna och perfekt stekyta. Vill man ha dem mer well-done så steker man längre helt enkelt. Det bästa tipset för att lyckas…

Lammlägg med trumpetsvampsrisotto och rostad vitlök

Riktig slow food som tar sin tid men är väl värt besväret. En mustig, långkokt lammrätt där köttet faller från benen. Krämig risotto passar utmärkt till. Om det är svårt att hitta trumpetsvamp så går det bra med t ex karljohan, taggsvamp eller kantareller. Tips: Det går öven bra att…

Mustig höstsoppa

Smakrik, nyttig, god och värmande höstsoppa. Gillar man inte nån av ingredienserna så kan man utesluta den, eller ta en annan helt enkelt.

Crêpes med sparris och kantareller

Crêpes aux asperges et aux girolles är ett recept på franska kantarellcrepes.

Svamppizza

Matig vegetarisk pizza som går bra att förbereda för snabb tillagning. Man kan ta sina favoritsvampar, men enklast är det med svamp som champinjoner eller karljohan eftersom de inte behöver någon förtillagning.

Kroketter på kyckling

Ett recept skapat av Mattias Dahlgren till hans restaurang Matbaren på Grand Hôtel i Stockholm.

Spaghetti con pesto nero

Det här är inget klassiskt recept för Umbria. Regionen är dock känd för svarta oliver och svamp, förutom tryffel.

Kantarellstuvning

Stuvning är ett bra sätt att ta tillvara på skogens guld, kantarellen. Kantarellstuvning passar i crêpes, på varma mackor eller på en omelett.

Grönsaks- och svampspett

Snygga och nyttiga grillspett med svamp och grönsaker. Grönsaks- och svampspett passar som tillbehör till det mesta i grillväg.