Kuvertbröd

Små portionsbröd som är lyxiga att servera till de flesta huvudrätter. Har man smör i bröd så håller det sig saftigt längre och det är gott att äta utan att bre smör på. Kuvertbröden kan formas lite hur man vill, som runda eller avlånga bullar, som kringlor eller ta fram…

Brytbröd med surdeg

Gott tillbehörsbröd med surdeg. Använd din favoritsurdeg.

Chokladmarängtårta med jordgubbar

En tårta som passar till det stora kalaset. Överraskande god med chokladmaräng, som passar bra till jordgubbar och andra bär.

Pannacotta på vit choklad med lime och jordgubbar

Pannacottan kan göras många dagar i förväg. Den kan även frysas in om man vill ligga riktigt bra till. En månad i frysen är inga problem. Det är en myt att gelatin inte går att frysa!

Pinocchiotårta

Tårta med både sockerkaka och maräng.

Laxpaté

En klassisk laxpaté inspirerad av Carl Butlers recept. Laxpaté går lättast att göra med en matberedare. OBS: Alla ingredienser måste vara kylskåpskalla när de blandas.

Italiensk smörgåstårta

Läcker smörgåstårta med italienska smaker.

Smörgåstårta med räkor och lax

En klassisk svensk smörgåstårta med handskalade räkor, löjrom och rökt lax är praktisk och god festmat som passar både på dop, studentbuffé och 50-årskalas. Det är lätt att anpassa en smörgåstårta efter hur många gäster man förväntar sig. Är man bara ett litet sällskap kan det vara trevligt att göra…

Rostbiff i ugn

Rostbiff är gott varm, ljummen eller kalla. Den färdigstekta rostbiffen kan marineras om man vill. Servera rostbiffen med potatisgratäng eller potatissallad.

Fransk rostbiff

Att göra sin egen rostbiff är betydligt enklare än man kan tro. Detta recept är den franska varianten. Det finns även ett svenskt och ett engelskt sätt att tillaga rostbiff. Vilket man föredrar är såklart en fråga om personlig smak. Bilden är tagen av Arne Adler.

Spenat- och fetaostknyten

Snygga gyllengula minipiroger med god och nyttig fyllning.

Nötkaka

Ljuvligt god och saftig gammeldags nötkaka.