Pasta alla Norma

Pasta med aubergine och tomat. I Sicilia är man tokig i auberginer och äter dem i alla dess former.

Enkel carbonara

En extrasnabb carbonara som är klar på 15 minuter! Vill man ha den lite rinnigare kan man tillsätta lite créme fraiche.

Spaghetti med tryffel, panchetta och rucola

Spaghetti con rucola, tartufo e pancetta.

Spaghetti con pesto nero

Det här är inget klassiskt recept för Umbria. Regionen är dock känd för svarta oliver och svamp, förutom tryffel.

Laktosfri kycklingpasta med gremolata

Den italienska kryddblandningen gremolata består av den kulinariska treenigheten citronskal, bladpersilja och vitlök. Gremolata passar till kyckling, fisk och fläsk.

Spaghetti Bolognese

Klassisk pastarätt som är det närmsta man kommer spaghetti med köttfärssås i Italien.

Saffranspasta med bräserade rödbetor

En tidig morgon åkte jag med en taxichaufför i Stockholm som kände igen min röst från radioprogrammet Meny. Direkt började vi prata om mat. Han var uppvuxen i Iran och berättade om sin mamma som lagade så god spaghetti med saffran och pinjenötter. Jag åkte hem och provlagade och lade…

Pasta carbonara

Det finns otaliga varianter av det här receptet, men frågan är om inte det här är det som lättast ger den där härligt krämiga carbonarasåsen. Det är ytterst viktigt att servera direkt när rätten är färdig.

Spaghetti all’Amatriciana

En av de mest kända pastarätterna i Italien men inte så populär i Sverige ännu. Enligt legenden introducerades rätten i Rom av en kock från den lilla byn Amatrice i norra delarna av Lazio. Får man inte tag på bucatini går det bra med vanlig spagetti.