Rostade kastanjer

Kastanjer från Medelhavsregionen är en delikatess och kan, om de ugnsrostad, ätas både som en enkel efterrätt eller som tillbehör…

Julstjärnor

Innan finska separatister skriver kommentarer som “dettaaa e int finska juuuulstjärnor” så ber vi att få det noterat att vi…

Kycklingvingar i vitlökssmör

Kycklingvingar har kommit att bli alltmer populära på senare år. Till den här rätten skall du inte använda hela kycklingvingen…

Smördeg

Göra egen smördeg är inte så svårt om man bara är noggrann. Detta recept är med riktigt smör. Vill man…

Ångbåtsbiff – Biff anno 1926

Kommer du ihåg hur en gammaldags biff med lök smakade? En sådan där som serverades på olika ölkafeer och enklare…

Ostfyllda köttfärsbiffar

En stor biff (drygt 200 g) innehåller ungefär 600 kcal. Med gräddsås och godkända grönsaker blir det bara några få…

Flapjack

Brittisk havrekaka som börjar bli poppis även här.

Havrekakor med russin

Spröda och goda havrekakor med russin. Vill man variera kan man byta ut russinen mot hackad choklad.

Enkla biskvier

Underbart goda, lättbakade, frasiga men samtidigt sega biskvier. Går bra att frysa in och ta fram nån halvtimme inna servering…

Blåbärsgrottor med vit choklad

Makeover av de omåttligt populära hallongrottorna. De blir både godast och nyttigast med färska blåbär.

Banankaka

Mättande och lite nyttigare mellanmålskaka.

Kantarellsmör

Kantareller med sin kryddiga smak är såklart väldigt lämpade att ha i ett kryddsmör. Var gärna ute i god tid…