Pekinganka

Pekinganka är en klassisk rätt från nordöstra Kina. En ganska komplicerad rätt med tanke på hur få ingredienser det är.

Tjälknöl

Norrländsk älgstek som kom till av misstag när en kvinna glömde kvar en bit kött i ugnen över natten. Genom…

Bröd bakat på vildjäst

Att baka bröd på vildjäst är inget för den som vill se snabba resultat. Det kräver ett tålamod utan dess…

Porterstek

Vill man ha en billig söndagsstek med mycket god smak är porterstek det självklara valet. Se dock till att välja…

Surdeg på råg

Om man blandar i surdeg i sina brödrecept så har det tre fördelar. Först och främst blir brödet godare med…

Boeuf Bourguignon

Ett traditionellt recept från Bourgogne i Frankrike som görs på nötkött och ett fylligt, rött vin – gärna från just…

Gulaschsoppa

Gulasch är utan tvekan Ungerns nationalrätt. Något enhetligt recept finns dock inte, men paprika och kummin är oumbärliga ingredienser. Detta…