Skånsk senap

Skånsk senap är en av Sveriges främsta bidrag till det kulinariska världsarvet. traditionellt gör man skånsk senap genom att mala…

Klenäter

Klassisk julkaka här i Leif Mannerströms version.

Stekt gås

Gås äter man traditionellt på mårtensafton 10 november. Traditionen finns främst i Skåne och Tyskland. Som förrätt innan äter man…

Ugnsbakad falukorv

Svensk folkhemsklassiker som gör det lite småtrista halvfabrikatet falukorv till en liten vardagsfest. Ta inte den allra billigaste falukorven utan…

Havregrynsgröt

Klassisk svensk frukosträtt för kroppsarbetare, men den är såklart även lämplig för skrivbordsråttor. Havregrynsgröt är billigt och gör att man…

Rödkål

Rödkål är en vanlig rätt på julbordet.

Brunkål

Brunkål är en maträtt som ingår i julbordet i södra Sverige. Huvudingrediensen är vitkål som kokats och stekts. Som smaksättning…

Svartsoppa

Svartsoppa är den klassiska inledningen på en gåsamiddag.

Havtornsmarmelad

Havtorn växer i huvudsak längs våra sydliga kuster. De halvhöga buskarna trivs bäst i soligt läge. Havtornsmarmelad får en härligt…

Frallor

Härliga frasiga frallor av danskt/skånskt snitt. Det finns en utmärkt instruktionsvideo för den som är osäker på hur rundrivning går…

Inlagda rödbetor

Inlagda rödbetor är ett typiskt svenskt tillbehör.

Ättiksgurka

Ättiksgurka eller smörgåsgurka är gott på mackor, speciellt med leverpastej, eller som tillbehör till kött eller smakrika fågelrätter. Detta recept…