Älgrulader med kantareller

Tänk på att ruladerna alltid ska bräsera så länge så att köttet verkligen blir mört, att köttet får den tid…

Enkel risotto i ugn

Enklare variant på risotto som görs i ugn. Risotto kan bådeätas som tillbehör till kött eller fisk eller som förrätt…

Oxgryta

Ett enkelt och riktigt gott recept på oxgryta (B½uf en daube) skapat av Danyel Couet. Bilden är tagen av David…

Cassoulet

Klassisk fransk kött, bön och korvgryta. En cassoulet blir ofta ännu godare dagen efter den gjorts.

Kryddig blodpudding

Melker Anderssons variant på folkhemsklassikern blodpudding. Snyggare, nyttigare och framförallt godare.

Surkålssoppa

En mild och värmande soppa. Gör man inte sin surkål själv så finns den att köpa på burk.

Coq au vin

Det finns många rätter som tävlar om titeln fransk nationalrätt och coq au vin (tupp i vin) skulle helt klart…

Kalvlever med bacon, portvinsås och chipotlekryddad potatisgratäng

Är man osäker på om man tycker om inälvsmat ska man börja med kalvlever. Riktigt fin kalvlever är ljus och…

Skånsk äggakaga med fläsk

En skånsk husmansklassiker. Denna rätt varieras beroende på vilken skånsk by man befinner sig i. Detta är Leif Mannerström och…

Fläskpannkaka

En enkel maträtt som nästan lagar sig själv. Servera med rårörd lingonsylt.

Pasta carbonara

Det finns otaliga varianter av det här receptet, men frågan är om inte det här är det som lättast ger…

Spaghetti all’Amatriciana

En av de mest kända pastarätterna i Italien men inte så populär i Sverige ännu. Enligt legenden introducerades rätten i…