Lingonchutney

Gott tillbehör som passar till bland annat rätter med viltkött.

Knaperstekt sej med bondbönor i tryffel, rödbetsfondant och ängssyra

Sej tillhör torskfamiljen och är en av de få fiskar man fortfarande kan äta med gott samvete. Köp inte sej…

Grillad zucchini med rosmarin och sej

Den lite torra zucchinin blir saftig av grillning. Det är klart att det går att göra i en stekpanna också….

Äppelmos

Har man lyckan att få mer äpplen än man kan äta upp så är det att rekommendera att göra äppelmos….

Svampfräs

Gott tillbehör med trattkantareller som passar till bland annat oxfilé.

Rosendals morotskaka

Morotskakan är en favorit som hängt med så länge att ingen längre minns hur eller när den började serveras i…

Pumpa med broccoli och kantarell

Svenska kokböcker svämmar inte direkt över av recept med pumpa som ingrediens, men här är ett som man kan hitta…

Waldorf

Rosendals Trädgårds variant på den klassiska salladen Waldorf.

Rödbetscarpaccio med rödbetssorbet och riven pepparrot

Rödbetornas naturliga sötma gör sig väldigt bra i en sorbet, och den får en härlig färg. Förrätt skapad av den…

Gratinerade havskräftor

Ugnsgratinerade havskräftor är en delikatess utöver det vanliga och dessutom enkelt att tillreda. Receptet är beräknat som en förrätt för…

Äppelpaj

En härligt knäckig äppelpaj med kanelsmak. Görs helst på hösten när de svenska äpplena är mogna. Servera med glass eller…

GI-fisk i ugn med ungsrostade grönsaker

Pepparrot ger den här GI-rätten bra sting. Fisk i folie är ett bra och extra nyttigt sätt att tilllaga den…