Gäddfärsqueneller

Avancerad svensk husmanskost där man tar tillvara på den fina insjöfisken gädda. Gäddan är en av ganska få inhemska råvaror…

Laxfilé i ugn med ädelostsås

Snabblagad och mycket god laxfilé i ugn med en läcker sås.

Dillmajonnäs

Kall sås som passar till bland annat kall inkokt lax. Vill man krångla till det så kan man såklart göra…

Stekt lax på spenatbädd med tartarsås

Snabblagad och läcker vardagslax med nyttig spenat och nästan ingen disk.

Morotstzatziki

Tzatsiki med lite mer tuggmotstånd än vanlig. Funkar som både sås och sallad till kött och fågel.

Rabarberskum

God kall sås att hälla på sommarfrukten heta dagar.

Kroketter på kyckling

Ett recept skapat av Mattias Dahlgren till hans restaurang Matbaren på Grand Hôtel i Stockholm.

Enkel citronkräm

Citronkräm som kan serveras som efterrätt med tunna rån eller som tillbehör till cheesecakes.

Kolasås med kondenserad mjölk

Underbart kolasås, som ursprungligen kommer från Sydamerika och där går under namnet dulce de leche, gjord på kondenserad mjölk med…

Zabaglione

Zabaglione, Zabajone, Zabaione eller sabayon har inte bara väldigt många förvillande lika namn den är dessutom förförisk att hälla på…

Parmalindad kycklingfilé med balsamsås

Smakrik kycklingrätt med god sås.

Avokadocrème

God avokadocrème som passar både som spicy dipp och som kall sås till fiskrätter.