Rostade kastanjer

Kastanjer från Medelhavsregionen är en delikatess och kan, om de ugnsrostad, ätas både som en enkel efterrätt eller som tillbehör…

Chèvregratinerad rotselleri

Ett recept ur Coop provköks utmärkta Vår Kokbok.

Trolldeg

Billig och rolig leklera till barn och barnsliga vuxna. Kan färgas in med hushållsfärg om man så önskar. OBS: går…

Vätskeersättning

Egen vättskeersättning är lätt att göra och ett måste om man är magsjuk. Om man inte har feber ska man…

Ägg i cocotte

Elegant sätt att servera tillagat ägg på.

Röking hamburgerdressing

Dressing för hamburgare av steakhouse-typ.

Ärtsoppa

Billig svensk husmanskost som traditionellt ätits på tordagar med efterföljande pannkakor. Ärtsoppa med fläsk är en het kandidat till titeln…

Citronvinegrette

Variant på vinägrette med citron. Kan även kallas citronette. Vill ge den mer smak kan man tillsätta lite dijonsenap.

Oxrulader med kallrökt fläsk

Klassisk svensk husmanskost i uppdaterad form, signerad Leif Mannerström.

Dopp i grytan

Dopp i grytan är en gammal tradition på julbordet. Hur man tillreder sitt dopp i grytan varierar stor över landet….

Vitlöksdip

Smakrik vitlöksdip som både påassar som dip till grönsaksstavar och chips (inte för salta dock), och som sås till både…

Bakad potatis

En enklare lunch än bakad potatis är svårt att hitta. Vill man krångla till sin bakade potatis lite kan man…