Pluras paella

En paella kan innehålla det mesta, man kan göra den på enbart skaldjur eller så blandar man skaldjur med fisk,…

Lussekatter med kesella

Detta är ett recept på riktigt luftiga och saftiga lussekatter till lucia, adventsfika eller självaste julafton. Saffran må vara världens…

Örtkryddad kycklinggryta med äpple och oliver

Öland påminner mig om Provence. I den här kycklinggrytan har jag samlat de sydfranska smakerna: saffran, oliver, oregano och timjan….

Enkla lussebullar

Lättbakade lussebullar med kesella.

Saffranspäron

Inläggningar av frukt är ett bra sätt att förädla och förvara allt man inte hinner äta upp på hösten. Det…

Kyckling à la provençale

En pippi som smakar av hela det sydfranska landskapet: tomater, saffran och generöst med vitlök. Allt på en och samma…

Bouillabaisse

Mästerkocken Danyel Couets variant på den klassiska sydfranska fiskgrytan bouillabaisse. Bilden är tagen av David Loftus.

Rouille

Sydfransk röra som passar till fisk, gärna fisksoppor och då speciellt bouillabaisse.

Gyllengul fiskgratäng med kräftstjärtar

Enkel fiskgratäng med mycket smak och fin färg. Servera fiskgratängen med ris eller pressad potatis.

Tengbys fisksoppa

Matig fisksoppa med massor av grönsaker och sting.

Katrinplommonkaka

God katrinplommonkaka med saffran.

Lyxig laxsallad

Nyttig och god sallad. Kan man inte välja om man ska ha räksallad, potatissallad eller laxsallad är detta det självklara…