Porchetta

Porchetta är härlig italiensk slowfood. Servera med en potatissallad.

Lammspett med blomkålssallad och blåbär

Blomkål är lite speciellt att koka. Det går snabbt så ta upp den från vattnet i tid.

Chèvregratinerad rotselleri

Ett recept ur Coop provköks utmärkta Vår Kokbok.

Baconlindade kycklingrullader på potatisbädd

Enkel men ändå festlig allt-i-ett-rätt i form av kycklingrullader.

Ugnsstekt kotlettrad med rostad potatis

Traditionell kötträtt från Toscana med färska örter. Om man låter potatisen steka i samma form som kötter får den en härlig smak från stekspadet. Servera gärna köttet tillsammans med rostade tomater.

Snabb focaccia

En enklare variant på det klassiska italienska brödet från Toscana. Traditionellt bakas focaccia främst i samband med olivskörden november-januari. Har man gott om tid och vill göra en äkta focaccia rekommenderas Jan Hedhs recept på focaccia.

Pollo alla Creta

Detta är ett av de äldsta kända tillredningssätten inom kokkonsten. Ursprungligen tog man fuktig lera, klädde in fågeln med den och lät fågeln steka över öppen eld. När rätten var färdig slogs leran helt enkelt sönder. Tack vare den slutna formen steker hönan i egen saft, behöver inget fett, samt…

Örtmarinerade lammracks

Grillar lamm gör man helst på våren när man kan äta friska primörer till. Lamm är extra gott med färska örter som timjan, rosmarin och salvia.

Lammburgare

Saftiga och goda hamburgare på lammfärs. Servera lammburgarna med hamburgerbröd, grönsaker och fetacrème.

Chèvrekyckling

Smaktriangeln getost, rosmarin och svarta vinbär är milt sagt magisk i denna festliga kycklingrätt. Såsen kan förberedas.

Pasticcio

Greklands svar på lasagne heter pasticcio. Pasticcio består av pasta, lammköttfärssås och vitsås.

Helgrillad fläskfilé

Tänd grillen. Vänta till den rätta glöden infinner sig och börja sen grilla. Denna enkla grillade fläskfilé är omöjlig att misslyckas med. Servera med klyftpotatis och en god sallad.