Helstekt lammkrona med Borsséns brödsallad

Lammkrona är en förvånansvärd lätt anrättning att imponera med. Den svåraste biten är att forma och binda upp kronan så att den håller ihop under stekning. Serveringen blir sedan till en extra festlig detalj med tranchering vid bordet. Så kallade lammracks finns i de flesta välsorterade butiker. Ett ännu bättre…

Lins- och bönsallad

Nyttig vegetarisk sallad med bönor och linser.

Sesamsallad med kyckling, scampi och melon

Sallad med typiska smaker från östra Medelhavet.

Caesarsallad med varmrökt lax och ägg

En variant på en caesarsallad som står på bordet innan man sagt “Även du, min Brutus”.

Krämig grönsallad med ädelost

Matig och mycket smakrik sallad som kan användas som enda tillbehör till grillast kött.

Lyxig laxmacka

Lyxiga och fräscha mackor som passar både som förrätt, plockmat och nattamacka.

Lyxig waldorfsallad

En pimpad waldorfsallad som ligger en bit ifrån salladens ursprung. De, för waldorfsallad, obligatoriska inslagen äpple, selleri och majonnäs ingår dock.

Vitello al limone

Klassisk italiensk pastarätt för festliga tillfällen.

Lyxig skinksallad

Snabbgjord med ändå smakrik skinksallad med champinjoner, romansallad och parmaskinka.

Caesarsallad med grillad kyckling

En snabblagad och ändå lite lyxig sallad med färdiggrillad kyckling.

Caesarsallad

En av klassiska salladerna. Som så mycket annat briljant så uppkom den av en slump. Den italiensk-amerikanske kocken Caesar Cardini i Tijuana (Mexiko) skapade den en dag 1924 då hans restaurangen var fullsatt och råvarorna nästan tagit slut. Det som fanns kvar i köket var just de ingredienser som ingår…