Knaperstekt sej med bondbönor i tryffel, rödbetsfondant och ängssyra

Sej tillhör torskfamiljen och är en av de få fiskar man fortfarande kan äta med gott samvete. Köp inte sej…

Vit fisk och quinoasallad med fetaost och kokos

Här har den vita fisken fått gott sällskap av både rostade solrosfrön och rostade kokosflingor. Den färgstarka salladen med röd…

Farmors sillsallad

En gammeldags sillsallad hämtad ur Leif Mannerströms utmärkta Julkokbok.

Revbensspjäll med isterbandsfärssås och cidersås

Ett recept på revbensspjäll som stjärnkocken Melker Andersson bjuder familj och vänner på.

Ugnsstekt sill med bulgur och rödbetstzatziki

Att steka sill i ugnen är smidigt och genererar lite mindre stekos i köket. Dessutom är det enkelt och blirfantastiskt…

Ugnsbakad forell med pepparrotssås

Pepparrot och fisk är en förträfflig kombination, tycker jag. Dessutom piggar de kokta rödbetorna upp den annars lite bleka rätten.

Rödbetscarpaccio med rödbetssorbet och riven pepparrot

Rödbetornas naturliga sötma gör sig väldigt bra i en sorbet, och den får en härlig färg. Förrätt skapad av den…

Vegetarisk borsjtj

God rödbetssoppa som förknippas med Ryssland, men som troligtvis härstammar från Ukraina. Borsjtj passar att göra på hösten när de…

Rotfruktschips

Fräscha, spännade och relativt nyttiga hemgjorda chips. OBS: Köksfläkten får absolut inte vara på under friteringen.

Aussie burger

En nyttigare burger enligt recept från Australien, med fräscha ingredienser som nykokt rödbeta, grillad färsk ananas och krispig sallad. Burgarna…

Sallad med rökt makrill

Härlig höstsallad med picklade rödbetor och smakrik dressing.

Isterbandspytt

Isterband är en korv från södra Sverige. Det här isterbandsreceptet är en variant på klassisk pytt i panna.