Fougasse

Sydfransk släkting till den italienska foccacchian. Smaksättningen kan varieras lite som man själv vill, men örter och oliver är klassikern.

Helstekt kyckling som i Provence

Klassisk slowfood från södra Frankrike. Ungstekt kyckling blir så bra som de ingående ingredienserna så satsa på en riktigt bra…

Dippsås från Provence

Typiska sydfranska smaker samverkar och gör en dipp som passar bra till grönsakstavar.

Grönsakslåda från Provence

Provençalsk grönsakslåda är ett uppskattat tillbehör till kött vid festliga tillfällen med sin örtiga och fylliga smak. Grönsakslådan kan serveras…

Lavendelglass

Lavendelglass är en klassisk gräddglass som passar bra till bland annat äppelpaj.

Provençalska kycklingfiléer i ugn med karamelliserade kronärtskockor

Ett festligt och mycket gott sätt att äta sin kycklingfilé på. De karamelliserade kronärtskockorna ser mycket mer avancerade ut än…