Örtpestofyllda baconlindade kycklingfilérullar

Kycklingfiléer som har halverats, plattats till, fyllts med örtpesto, rullats ihop och sen baconlindats. Hälften av örtpeston blandas sen med crème fraiche och till en god passande kall sås.

Chokladtarte med ricotta, pinjenötter och rårörd hallonsås

Tja, vad ska man säga, mer än att ingen kommer att bli besviken…

Pestotomater

Smakrik sidorätt som räcker till 6 personer. Passar extra bra till lamm- eller fläskkött.

Supersallad med lax

En superfoodsallad med lax. Salladen är full av vitaminer, antioxidanter och essentiella fetter.

Spaghetti con pesto nero

Det här är inget klassiskt recept för Umbria. Regionen är dock känd för svarta oliver och svamp, förutom tryffel.

Kalkonschnitzel med solroscrème

En lättlagad och nyttig rätt med kalkonschnitzel. Kalkonschnizel är väldigt mört och snabbstekt.

Dippsås från Provence

Typiska sydfranska smaker samverkar och gör en dipp som passar bra till grönsakstavar.

Endivesallad

Fräsch, krispig, nyttig och smakrik sallad. Serverar man med, t.ex parmaskinka, så blir det en hel måltid.

Basilika- och timjanolja

En mycket god olja till färsk pasta eller i en pastasallad. Smaken påminner om hemlagad pesto.

Baconlindad fläskfilé med mozzarellasallad

En festlig rätt som man kan förbereda i förväg. Det enda man måste vänta med är att steka den baconlindade fläskfilén. Mozzarellasalladen blir bara godare av att stå några timmar. Gillar man baconlindade maträtter bör man även testa baconlindad kycklingfilé med vinsås.