Crema di ricotta alla frutta fresca

Färsk frukt med ricotta, från Sicilien. Detta är samma kräm som man fyller cannoli med, de friterade rör som serveras överallt på Sicilien. Helt enkelt ricotta som sötas och vispas och blir ett friskt och magert alternativ till vispgrädde. På Sicilien använder man helst färsk ricotta som smakar mer, och…

Persikor Melba

Detta är Melker Andersson variant på den klassiska desserten Peach Melba.

Svartvinbärsgranité med vaniljpocherad persika

Denna goda, smakrika dessert är väldigt frisk, och kontrasten mellan svartvinbärsgranitén och de mjuka, vaniljsmakande persikorna blir väldigt raffinerad. Tyvärr använder vi svarta vinbär alldeles för sällan i Sverige.

Exotisk fruktsallad

Denna exotiska fruktsallad kryddas med limesocker och färsk basilika. Örter passar ofta bra med frukter, speciellt jordgubbar.

Bellini

En sofistikerad vindrink som är känd över hela världen. Populär vid firande av alla dess slag, speciellt i Italien. Bellini skapades på kända Harrys Bar i Venedig av barmannen Giuseppe Cipriani. Drinken blir mycket god om man orkar göra sin egna vita persikopuré.