Foliebakad lax med dill- och avokadomajonnäs

Att laga stora bitar färsk lax i ugnen är det sätt som lax är skapat för att ätas. Denna laxrätt…

Grekiskt påskbröd

Imponerande skådebröd som dessutom är gott att äta.

Currysill

En lite mer exotisk sill som man kan servera som lättare lunch eller vid stort sett vilken svensk mathögtid som…

Djävulsägg (deviled eggs)

Deviled eggs eller Ägg Mimosa är hårdkokta ägg som halverats och fyllts med hårdkokt äggula blandat med olika ingredienser, vanligast…

Påskbröd

Ett skådebröd som pryder sin plats på påskbordet.

Påsksill

En god förrätt på en påskmiddag eller som inslag på en påskbuffé.

Skånsk limpa

En saftig och god skånsk limpa. Limpan går utmärkt att frysa.

Lammlåda

En recept som är inspirerat av Carl Butlers legendariska lammlåda. Lammlåda är en utmärkt allt-i-ett rätt som passar både som…

Laxfilé med pestosmör

En lättlagad och lite lyxig laxrätt med ett härligt kryddsmör med pesto.

Citronsill

Citronsill är en fräschare variant på löksill. Citronsillen håller 2-3 veckor i kylskåp.

Inlagd sill

Ett recept som förklara från grunden hur man vattlägger och filear sill. Vill man förenkla receptet köper man färdig urvattnad…

Lammracks under grönt täcke

Det gröna täcket är en av mina absolut bästa smaksättare. Jag mixar nyskördade örter med smör, bröd, rivet citronskal och…