Påsksill

En god förrätt på en påskmiddag eller som inslag på en påskbuffé.

Gravad lax

Att grava lax är mycket enklare än vad man kan tro. Imponera på släkt och vänner med fräsch egenhändigt gravad…

Rödbetssallad

Rödbetssallad är ett nyttigt tillbehör som passar till både jul och påsk.

Inlagd sill

Ett recept som förklara från grunden hur man vattlägger och filear sill. Vill man förenkla receptet köper man färdig urvattnad…

Lammracks under grönt täcke

Det gröna täcket är en av mina absolut bästa smaksättare. Jag mixar nyskördade örter med smör, bröd, rivet citronskal och…

Laxpudding

En enkel klassisk laxrätt som passar vid många tillfällen. Servera med skirat smör och vill man inte ha vin passar…

Gubbröra

En klassiker vid alla svenska kulinariska helger. Gubbröra finns i oändliga variationer, med det här är en av de godaste….

Vitlöksspäckad lammstek

En lammstek som blir mycket godare när den späckas med vitlöksklyftor och kryddas med rosmarin. Servera med potatisgratäng och en…

Fransk chokladtårta

En snabblagad och billig tårta med lyxig känsla och kraftig chokladsmak. Gjord på ingredienser som de flesta har hemma.

Äggtoddy

Äggtoddy är den försvenskade varianten av den amerikanska eggnog.

Janssons frestelse

Ett måste på julbordet för många. Och Janssons frestelse blir bara godare om man sparar lite till nästa dag. Servera…

Ägg med stenbitsrom

Ägg är ett självklart inslag vid nästan alla svenska mathögtider. Denna lilla rätt är färgglad och snabblagad och passar allra…