
Carpaccio skapades på berömda Harry’s Bar i Venedig på femtiotalet och fick sitt namn efter renässansmålaren Vittorio Carpaccio. Om man…

Det här är en pastarätt från trakten kring Neapel, där köket är enkelt och rätterna består av vardagliga ingredienser. Tomaterna…

Provencalsk grönsakssoppa med basilikasås. Pistou är den franska varianten av pesto, och den här soppan har fått sitt namn efter…

En perfekt tillbehörspaj med italienska smaker. Passar bra i många sammanhang, till exempel till grillat eller på buffébordet.

Den här rätten komponerades 1914 av Alfredo di Lelio i Rom när han försökte hjälpa sin gravida hustru att få…

En klassisk rätt som är lika enkel som genial. Vill man satsa lite extra kan man byta ut de krossade…

En smakrik rätt för den som gillar både potatis och pasta. Gnocchi (uttalas “njåcki”) och är en potatisbaserad variant som…

Det finns otaliga varianter av det här receptet, men frågan är om inte det här är det som lättast ger…