Carpaccio med parmesanost

Carpaccio skapades på berömda Harry’s Bar i Venedig på femtiotalet och fick sitt namn efter renässansmålaren Vittorio Carpaccio. Om man…

Pasta alla puttanesca

Det här är en pastarätt från trakten kring Neapel, där köket är enkelt och rätterna består av vardagliga ingredienser. Tomaterna…

Soup au pistou

Provencalsk grönsakssoppa med basilikasås. Pistou är den franska varianten av pesto, och den här soppan har fått sitt namn efter…

Ädelostpasta med bacon

En enkel och snabb rätt som passar bra som vardagsmat. Servera med ett gott bröd till.

Paj med körsbärstomater och parmesan

En perfekt tillbehörspaj med italienska smaker. Passar bra i många sammanhang, till exempel till grillat eller på buffébordet.

Fettuccine Alfredo

Den här rätten komponerades 1914 av Alfredo di Lelio i Rom när han försökte hjälpa sin gravida hustru att få…

Pasta med tomatsås

En klassisk rätt som är lika enkel som genial. Vill man satsa lite extra kan man byta ut de krossade…

Parmesanbullar

Goda frukostbullar som har en härlig fyllig arom från parmesanosten. Bör ätas nygräddade.

Caesarsallad med grillad kyckling

En snabblagad och ändå lite lyxig sallad med färdiggrillad kyckling.

Potatisgnocchi med knaperstekt bacon

En smakrik rätt för den som gillar både potatis och pasta. Gnocchi (uttalas “njåcki”) och är en potatisbaserad variant som…

Pasta carbonara

Det finns otaliga varianter av det här receptet, men frågan är om inte det här är det som lättast ger…

Pasta med valnötter och spenat

En supersnabb och superenkel pastarätt som dessutom smakar gott. Servera med rikligt med parmesanost och ett gott vitt vin.