
En av livets absoluta njutningar är en mör köttbit som stekts till perfektion. Vad som är perfektion varierar såklart beroende…

Köttig rätt som enligt legenden skapades av kocken hos den franske författaren, statsmannen och greven François-René de Chateaubriand. Passar som…

Kötträtt som nästan blivit svensk husmanskost. Filet mignon, bearnaisesås, kokta grönsaker och potatis är en klassiker.

Retrorätt med inbakad oxfilé. Oxfilé Wellington är uppkallad efter en Lord of Wellington, Arthur Wellesley. Han är inte vilken mossig…

Surf and turf är en vanlig huvudrätt på anglosaxiska pubar och stekhus. Det fantasiska med surf and turf är att…

En klassisk svensk krögarrätt, som numera ofta säljs förberedd i mataffären. Vill man ha äkta oxfilé, och det vill man,…

Ingen kan väl vid det här laget inte ha förstått att Coeur de filet provençale, eller Oxfilé provençale som den…

Ett bra recept om man vill servera oxfilé till ett större sällskap. Om man skär köttet riktigt tunnt kan det…