Tournedos

En av livets absoluta njutningar är en mör köttbit som stekts till perfektion. Vad som är perfektion varierar såklart beroende…

Coeur de filet provençale – oxfilé på potatisbädd

Klassisk svensk finmat med proveçalska smaker. Här i Vår Kokboks variant.

Chateaubriand

Köttig rätt som enligt legenden skapades av kocken hos den franske författaren, statsmannen och greven François-René de Chateaubriand. Passar som…

Filet mignon

Kötträtt som nästan blivit svensk husmanskost. Filet mignon, bearnaisesås, kokta grönsaker och potatis är en klassiker.

Oxfilé Wellington

Retrorätt med inbakad oxfilé. Oxfilé Wellington är uppkallad efter en Lord of Wellington, Arthur Wellesley. Han är inte vilken mossig…

Surf and turf

Surf and turf är en vanlig huvudrätt på anglosaxiska pubar och stekhus. Det fantasiska med surf and turf är att…

Carpaccio på oxfilé

Numera klassisk italiensk antipasto.

Inbakad oxfilé

Festlig inbakad oxfilé. Servera oxfilén med säsongens grönsaker.

Pepparstek

En klassisk svensk krögarrätt, som numera ofta säljs förberedd i mataffären. Vill man ha äkta oxfilé, och det vill man,…

Coeur de filet provençale

Ingen kan väl vid det här laget inte ha förstått att Coeur de filet provençale, eller Oxfilé provençale som den…

Helstekt oxfilé

Ett bra recept om man vill servera oxfilé till ett större sällskap. Om man skär köttet riktigt tunnt kan det…

Biff Rydberg

En lyxig variant av pyttipanna som fått sitt namn efter Hotel Rydberg i Stockholm. Man bör ha två stekpannor tillhands….