Tapenadefyllda kycklingbröstfiléer med bandspagetti

Snabblagad festpasta med saftiga kycklingbröstfiléer. Tapenaden är lite starkare än normalt. Men det går såklart bra att köpa färdig och blanda i lite mer vitlök och salt.

Sallad niçoise

Matiga sallader kan man inte få för många av. Inte när det är sommar och varm i alla fall. En av de mest berömda är Rivierans sallad nummer ett: Sallad Niçoise. Problemet, om man är matnörd i alla fall, är att receptet till Sallad Niçoise varierar kanske mest av alla…

Kyckling med gröna ärter och oliver

Ekologiska kycklingar är stora, därför räcker det med två lårfiléer. Att jag använder kycklinglåren är för att de är godast, saftiga och smakrika.

Kyckling med schalottenlök och oliver

En rätt som sköter sig själv i ugnen. Frisk och god och dessutom snygg. Servera med bröd och sallad, eller pasta, ris eller bulgur.

Tapenade

Klassisk sydfransk olivröra som man bäst äter med en baguette.

Snabb focaccia

En enklare variant på det klassiska italienska brödet från Toscana. Traditionellt bakas focaccia främst i samband med olivskörden november-januari. Har man gott om tid och vill göra en äkta focaccia rekommenderas Jan Hedhs recept på focaccia.

Enkel mustig korvgryta med pasta

Smakrik korvgryta med kolbasz som är en smakrik, varmrökt, fyllig korv. Detta är en riktigt snabb korvgryta för hela familjen.

Caponata

Caponata kan på en bit bröd eller serveras som nyttigt tillbehör till kött, kyckling eller fisk.

Italiensk hummer

Smakrik hummerrätt med örter och oliver.

Grekisk köttfärslimpa

En fräsch och smakrik köttfärslimpa med fetaost och oliver. Servera med kokt potatis.

Spaghetti con pesto nero

Det här är inget klassiskt recept för Umbria. Regionen är dock känd för svarta oliver och svamp, förutom tryffel.

Italiensk paj

En mustig paj fylld med italienska smaker. Servera pajen med en fräsch sallad.