Pluras fisksoppa

Denna soppa är gjord efter principen man tager vad man haver, ja inte riktigt, fisken simmar ju inte in i…

Saltimbocca alla Romana

Sett med italienska ögon framstår det romerska köket som ganska påvert. Rätterna med namnet alla romana är egentligen bara två….

Räksoppa

Räksoppa gör man bäst på en fond av räkskal, tomatpuré, rotfrukter och vitt vin. Det må var lite jobbigare, men…

Pannacotta med skogsbärskaramell

Pannacotta under härligt smakrikt björnbärs- och hallontäcke. OBS: Pannacotta bör stå kallt minst 4 timmar för att stanna.

Glace au four

Betydligt enklare att göra än den ser ut. Vill man förenkla sin glace au four ännu mer så köper man…

Blinier

Blinier är ryska plättar bakade med bovetemjöl. De passar utmärkt med löjrom, finhackad lök och gräddfil. Speciellt på nyårsafton.

Nyårsbål

En uppfriskande bål som passar bra vid nyår om man inte gillar champagne.

Glassbomb

Glassbomb med blåbärsglass och hallonsorbet. En god kombination som är frisk i smaken och bra avslutning på middagen.

Potatisterrin med Västerbottenost och löjrom

Lyxig potatisterrin med massor av smak skapad av stjärnkocken Fredrik Eriksson.

Nyårsglassbomb

Choklad och hallon är en bra kombination. Här möts de två smakerna i en lite lyxigare variant på glassbomb. Isfacklan…

Coeur de filet provençale

Ingen kan väl vid det här laget inte ha förstått att Coeur de filet provençale, eller Oxfilé provençale som den…

Naturella ostron

Ostron har konsumerats sedan förhistorien och det är inte svårt att förstå varför. Så enkelt, så elegant och så kultiverat….