Renskavspanna

Lite lyxigare panna med renskav. Servera med kokt potatis och lingon, gärna lingonchutney.

Rencarpaccio med syltade kantareller, hjortronsås och tunnbrödsticks

En hyllning till fantastiska norrländska råvaror. Gravat reninnanlår går att byta ut mot gravad älg- eller oxfilé.

Enkel mjuk pepparkaka

En saftig och god mjuk pepparkaka.

Rårakor

Servera rårakor som ett tillbehör till fisk eller kött eller som en liten förrätt med löjrom och gräddfil, eller något…

Nyttig och enkel smörgåstårta

Lite nyttigare smörgåstårta som går snabbt att tillreda. Smörgåstårtan blir godare om den får stå i kylskåpet några timmar.

Gräddkaka med hjortron

En klassisk gräddkaka med sylt på hjortron, guldet från norr.

Veteklibullar

Nyttiga frukostbullar med mycket vetekli som man kan förbereda kvällen innan och njuta av på morgonen.

Tjälknöl

Norrländsk älgstek som kom till av misstag när en kvinna glömde kvar en bit kött i ugnen över natten. Genom…

Hårt tunnbröd

Knaprigt och gott tunnbröd som man kan göra i vanlig ugn. Se dock till att vara två vid utbakning/gräddning så…

Mjukt tunnbröd

Ett härligt norrlänskt bröd som smakar bra både till frukost och som utflycktsmat.

Hjortrontårta

En enkel efterättstårta med den svenska delikatessen den vackra hjortronet. Hjortronen växer från i fuktiga marker från fjällområdena i Lappland…

Västerbottensost-burgare

Förgyll dina hamburgare med Västerbottensost! Både nöt- och älgfärs går bra att använda.