Knaperstekt sej med bondbönor i tryffel, rödbetsfondant och ängssyra

Sej tillhör torskfamiljen och är en av de få fiskar man fortfarande kan äta med gott samvete. Köp inte sej…

Bräserad bogstek med syltade vitlökar och kummininlagd rödkål

Bogen är som en mindre skinka med lite mer marmorering i. Den blir väldigt saftig och mör om man ungsbräserar…

Rostade päron med havreplättar och cidersabayonne

Att driva en ekologisk fruktträdgård är tufft jobb. Ska man klara sig utan att bespruta måste man försöka bibehålla en…

Kyckling med gröna ärter och oliver

Ekologiska kycklingar är stora, därför räcker det med två lårfiléer. Att jag använder kycklinglåren är för att de är godast,…

Gravad lax med dillstuvad potatis

Ett superenkelt sommarrecept som går extra snabbt om man köper färdiggravad lax. Vill man grava laxen själv är det ganska…

Trattkantareller med renskav och lingon

Svamp i alla dess former är oslagbart. Och kan det bli mer ekologiskt? I det här receptet finns flera av…

Kronärtskocka i ugn med avokado

Oftast kokar vi dem, en stor kastrull behövs och det blir lite klumpigt. Om ni steker dem i ugnen i…

Timjangravad lax med potatissallad

Att grava lax är egentligen väldigt enkelt. Det är vanligast att man använder dill, men prova denna med timjan. jag…

Tre sorters ostar med tomat- och lökmarmelad

Rumstemperera osten i en halvtimme minst. Skär upp och smaka på osten. Inga päron eller salta kex. Bara ost. Känn…