
Fransk/tysk pizzavariant som har sitt epicentrum i Alsace. Tarte flambée är det franska namnet. På alsasiska heter den lammekueche och på tyska flammkuchen.

En enkel och mycket användbar vit sås. Bechamelsås används bland annat i lasagne, canneloni och vår svenska lutfisk.

En vällagad portion potatismos tillhör de enkla njutningarna i livet. Potatismos passar till mycket; fiskpinnar, köttbullar och stekt korv är bara några exempel. Det är vanligast att göra moset på potatis av mjölig sort, men det kan bli bra även på fast. Helt säkert är det dock att man ska…

En smakrik rätt för den som gillar både potatis och pasta. Gnocchi (uttalas “njåcki”) och är en potatisbaserad variant som är lätt och rolig att göra själv.

En anglosaxisk julklassiker. Eggnog görs egentligen i stora satser, men prova med ett glas först för att avgöra om det är något för din julfest.

En värmande kött och potatisrätt som gjord för söndagsmiddagar under vinterhalvåret. Skapad av den legendariske vpk-ledaren Carl-Henrik (CH) Hermansson.