
Krispig och krämig pizza med bacon och champinjoner. Har man bråttom kan man testa en snabb pizzadeg istället.

Men behöver inte gå till Pizza Hut för att äta god panpizza. Precis som på vanlig pizza är degen till en panpizza viktig. Fyllningen på en panpizza är oftast enligt följande formel: först en god tomatsås, sen starkare starka korvar eller kryddig köttfärs, följt av jalapeños, champinjoner, rödlök och/eller färska…

Klassisk inbakad pizza som uppskattas av hela familjen. Om man inte har egen favorit kan man prova denna pizzasås.

Cacciatore (it. jägare) är klassisk pizza som tyvärr hamnat lite i skymundan här i gamla Svedala. Som vanligt när det gäller pizza är det råvarorna, och då speciellt en stark och smakrik salami, det viktigaste för ett bra slutresultat. Om man inte har egen favoritkan man prova denna [a href=*https://www.receptcentralen.se/nyttigt/pizzasas//*]pizzasås[/a].

Quattro stagioni är en av svenskarnas favoritpizzor. Namnet betyder “de fyra årstiderna”. De symboliseras av räkor, skinka, musslor och champinjoner, oklart vilken som är för vilken årstid. Mitt på pizzan lägger man oftast ett kronärtskokshjärta, dels för att det är snyggt och dels för att det är gott. Receptet är…

Klassisk pizza, åtminstone här i Sverige, som hamnat lite i skymundan på senare år. Recept är dimesionerat för en familjepizza som täcker en ungsplåt.

Det här är ett smula annorlunda recept på napoletanska Pizza Margherita. De mogna tomaterna bakas smakrika i ugnen och ersätter tomatsåsen utan problem.

En god pastasallad som tar vara på några av det italienska kökets främsta tillgångar: buffelmozzarella, lufttorkad skinka, solmogna tomater och färsk basilika.