Spenatpaj

En grekisk spenatpaj. Spenat är ett superlivsmedel med mycket vitaminer i. Att det skulle vara extremt järnrikt är dock en…

Flätat toastbröd

Ett lite nyttigare toastbröd än det man kan hitta i livsmedelsbutikerna. Receptet ger två limpor.

Mandelgifflar

Nygjorda mandelgifflar som bara smälter i munnen. Blir det några över så går det bra att frysa och mikra vid…

Ciabatta

Att baka ciabatta är inget för den ovane eller otålige bagaren. Det tar nästan två dygn innan man får smaka….

Mandelbiscotti

Italienska mandelskorpor är härligt goda efter maten. På traditionellt toskanskt vis ska skorporna serveras med ett litet glas vin santo…

Enkla baguetter

Enkla baguetter som inte kräver mycket jobb. Slarva inte med jäsningen, det är bland annat den som ger brödet dess…

Naan

Naan är en självklarhet till det mesta i det indiska köket och det är lätt att baka själv.

Pitabröd

Baka egna pitabröd till sin kebab eller falafel är enkelt och blir godare. Överblivna bröd går utmärkt att frysa.

Pizzadeg

Enkel deg till pizza. Hemligheten med en bra pizzadeg är att inte snåla med olivoljan. Vill man få den extra…

Småfranska

Småfranska, rundstycke, frukostfrallor, kuvertbröd; kärt barn har många namn. Det här är en lätt deg att göra om man vill…

Ostfrallor

Nybakade och knapriga frallor med ost på är en trevligt sätt att starta en ny dag på. Degen är lätt…

Beurre manié

Den ultimata blandningen att reda såser med. Det enda man behöver tänka på är att vätskan man ska reda ska…