Mathias Dahlgrens Puckstång Jordgubb

Även de mest firade av kockar har varit barn och gillat de vanligaste av smaker. I Mathias Dahlgrens fall är…

Friterade klyftor av åkeröäpple

Friterade äppelklyftor med vanilj, kanel och brunt socker. Det som skiljer en dussinkock från en stjärnkock är förmågan att välja…

Rimmad salmalax och gurka

En rätt som är inspirerad av ett snack som kan förekomma i japanska hem på fredag- eller lördagskvällar. Foto: Magnus…

Svensk hummer och rimmad sej

Ett recept skapat av Mattias Dahlgren till hans restaurang Matsalen på Grand Hôtel i Stockholm.

Kroketter på kyckling

Ett recept skapat av Mattias Dahlgren till hans restaurang Matbaren på Grand Hôtel i Stockholm.

Friterad bergtunga från Bohuslän

Att fritera är inte helt livsfarligt, däremot är nyfriterat farligt gott. Fritering är en tillagningsteknik som är mycket uppskattad. Man…