Senapspanerad fläskkotlett med cole slaw

Nu måste jag säga några allvarsord om fläskkotlett, en ofta sorgligt försummad råvara i Sverige. Det är mycket som får…

Fisk- och skaldjursburgare

Köp aldrig färdiga burgare – de skall vara hemlagade! Av kött eller viltfärs, eller som här, av fiskfärs.

Kokta kycklinglår i dragonsås

Kokt kyckling i dragonsås serveras ofta i det mannerströmska tjället. Det beror främst på att det är ett suveränt sätt…

Sillbullar med sockerärter och korintsås

Sillbullar med korintsås är en rätt jag i högsta grad förknippar med farmor Cecilia. Förr i tiden, när vi åt…

Köttfärsjärpar

Järpe är som alla vet en vild fågel, en välsmakande skogshöna som trivs bäst i granskogar. Den påminner om orre…

Kycklingvingar i vitlökssmör

Kycklingvingar har kommit att bli alltmer populära på senare år. Till den här rätten skall du inte använda hela kycklingvingen…

Älgrulader med kantareller

Tänk på att ruladerna alltid ska bräsera så länge så att köttet verkligen blir mört, att köttet får den tid…

Hjortburgare

Leif Mannerström har en dröm om att en gång få öppna en elegant hamburgerrestaurang. Då ska denna vilthamburgare stå överst…

Revbensspjäll med aprikosglaze

Tycker man om fläsk så kommer man att älska den här rätten! Det är det möraste som finns. Frukten ger…

Rensteksröra med löjrom

Här ligger hela Norrland öppet! Det här är en suverän förrätt som man gärna kan göra på rester, allt rökt…

Helstekt fasan med calvadosgräddsås

Vem har sagt att fasan är torrt? Det hänger inte på fågeln, det hänger på kocken! Fasanen behöver inte späckas…

Viltjärpar med trattkantarellsås

Det här kan man kalla vilthusmanskost. Det går bra att använda vilken viltfärs som helst. Färsen formas med sked till…