Frappé

Frappé är grekiskt kallt kaffe som serveras med glasskula.

Pan Bagnat

Förenklat kan man säga att Pan Bagnat är Salade Niçoise som smörgås. Namnet kommer från lokala provensalska dialekt av Niçard, där Pan-banhat betyder våt bröd. Det är ofta felstavat pain bagnat. Pan bagnat och Salade Niçoise (Salade Nissardo), tillsammans med Socca och Ratatouille (La Ratatouia Nissardo på provensalska) är starkt…

Snabba croissanter

Att göra egna croissanter är enkelt om man köper färdigkvalad smördeg.

African Raspberry

Amarula Cream är en likör från Sydafrika som får sin smak från marulaträdets exotiska frukter. Smaken är söt, gräddig och med smörkola- och jordgubbstoner. I denna lättblandade och söta cocktail tillsätter man i hallonlikör för att få bättre fruktighet.

Baconmacka

En variant av BLT där man byter ut salladen mot avokado. Baconsmörgåsen är matig och fungerar utmärkt som lunch. Den mest berömda varianten på BTL-smörgås är club sandwich.

Death in the Afternoon

Death in the Afternoon kallas ibland för Hemingway. Anledningen är naturligtvis att drinken lånat sitt namn från Hemingways bok med samma namn. Boken handlar f.ö. om tjurfäkting.

Croissanter

Croissanten skapades 1920 när en fransk konditor kom på genidraget att kavla in smör i degen. Den är fortfarande i allra högsta grad en frasig fransk frukostspecialitet.