Rosmarinstekt havsabborre med bulgur

Havsabborre är en fisk med vitt och fast kött. Lägg i lite saffran i bulgurkoket. Då får hela rätten smak…

Örtkryddad kycklinggryta med äpple och oliver

Öland påminner mig om Provence. I den här kycklinggrytan har jag samlat de sydfranska smakerna: saffran, oliver, oregano och timjan….

Potatissoppa med svamp, bacon och mejram

Potatissoppan blir mustig och mycket god om du följer receptet men man kan också ge samma soppa helt olika karaktärer…

Lammracks under grönt täcke

Det gröna täcket är en av mina absolut bästa smaksättare. Jag mixar nyskördade örter med smör, bröd, rivet citronskal och…

Äppeltarte med calvadosdoftande toffeesås

Mitt liv vore fattigt utan rosmarin. Utanför mitt köksfönster står min käre vän, den stora rosmarinbusken, som överlevt 17 vintrar…

Saffranspasta med bräserade rödbetor

En tidig morgon åkte jag med en taxichaufför i Stockholm som kände igen min röst från radioprogrammet Meny. Direkt började…

Nässelsoppa med späda örter

Den här soppan får mig på vårhumör. Jag får energi till att sätta igång med allt som ska göras i…

Halstrad torsk i kryddig vinlag med potatiskräm

Det här är fin mat till första cykelutflykten. Lägg fisken, krämen, oliverna och salladen i olika skålar och packa mer…