Kyckling med gröna ärter och oliver

Ekologiska kycklingar är stora, därför räcker det med två lårfiléer. Att jag använder kycklinglåren är för att de är godast,…

Tapenade

Klassisk sydfransk olivröra som man bäst äter med en baguette.

Pain d’épices

Härligt sött kryddbröd från Frankrike som påminner om mjuka pepparkakor. Njut det nyrostat med en het kopp te.

Stekt lax på spenatbädd med tartarsås

Snabblagad och läcker vardagslax med nyttig spenat och nästan ingen disk.

Örtmarinerad fläskfilé

Fläskfilé kan kan vara torrt och lite tråkigt. Det här receptet på örtmarinerad fläskfilé är ett bra sätt att få…

Caponata

Caponata kan på en bit bröd eller serveras som nyttigt tillbehör till kött, kyckling eller fisk.

Carpaccio på oxfilé

Numera klassisk italiensk antipasto.

Remouladsås

Klassisk fransk sås som passar bra till stekt fisk. Remouladsås kan göra de enklaste fiskpinnar till en riktig fest. Extra…

Endiveblad med tonfiskröra

Tonfiskröra på ett endiveblad är bra plockmat som går att förbereda.

Timjangravad lax med potatissallad

Att grava lax är egentligen väldigt enkelt. Det är vanligast att man använder dill, men prova denna med timjan. jag…

Tonfiskröra

En god och enkel tonfiskröra.

Pizza napoletana

En smakrik och lite vuxnare pizza med sardeller, oliver och kapris.